Bilden ovan tog jag idag den 1maj på Härnösands torg. Precis en vecka efter den gigantiska manifestationen gällande sjukvården. Jag har deltagit i en livlig debatt kring antalet deltagare där jag anser att vissa använda andras filmer och bilder för att ge en bild av det hela som inte stämmer med verkligheten. Personer som ej varit på plats försöker bevisa att den vara ¼ så mång eller ännu färre.

I dessa två artiklar kan du läsa den historian. När 2000 personer satte skräck i våra politiker och Källkritik och experter

Bilden ovan, ger den en sann bild av 1maj i Härnösand 2016? Jadå, den är inte manipulerad. Men man måste också veta när den är tagen för att kunna veta vad den berättar.

Här en annan bild från dagen.Hur många var det då idag som demonstrerade i Härnösand? Med dessa två bilder kan man godtyckligt ge vilken bild man vill av dagens demonstration.

En läsare läser först rubriken, sedan tittar de på bilden och efter det bildtexten. Så publicerar jag den översta bilden med rubriken, 1 maj i Härnösand, så har jag ej farit med osanning.

Den övesta bilden är tagen 10.45, och demonstrationen startar 11 från Mellanholmen.

Kan du från dessa två bilder avgöra hur många det var idag som demonstrerade?